Over

191Geboren en getogen in Kleve, Duitsland, jaargang 1966. Voor mijn studie ben ik naar Nederland verhuisd en vervolgens gebleven.

Ik ben nieuwsgierig, breed opgeleid en met nog bredere belangstelling. Mijn persoonlijke interesse gaat uit naar natuur, kunst, literatuur en muziek. Het gelukkigst ben ik, als ik deze interesses met mijn werk weet te combineren. Als kind al wilde ik later ‘oude wijze vrouw’ worden. Wat er van dit ambitieuze plan is overgebleven, is dat ik goed naar de ander luister, veel waarneem en probeer aan te voelen of te bespreken wat de ander nodig heeft, om te leren of te groeien.

Volgens mijn visie zijn mensen van nature nieuwsgierig, leergierig en heel. Het is mijn werk hen hierin te stimuleren en uit te dagen en van de gewenste input te voorzien, om hen zelf tot groei te laten komen. Ik bied dan ook liever geen kant en klare brokken informatie, maar wil de ander aanzetten tot een actieve vorm van reflectie en leren.
Deze manier van werken komt het best tot haar recht bij het werk als coach, het maken van educatieve tentoonstellingen en in mijn rol van docent.
De trefwoorden die hier het beste bij passen zijn interactie, zelfreflectie, zelfstandigheid, eigen verantwoordelijkheid, juiste vraagstellingen, uitdagen en stimuleren.

Zelf ben ik op mijn best, als ik op een creatieve wijze en met behulp van taal mensen weet te verrassen en tot nieuwe denkprocessen en inzichten weet te bewegen. Dit probeer ik ook in mijn gedichten en andere fictieve teksten te bewerkstelligen: het gaat niet om mijn persoonlijke reflectie maar meer om hetgeen de lezer ervaart en ermee doet.
Vilt en creativiteit met andere (natuurlijke) materialen zijn een prachtig medium om bij te ontspannen of om een ingang te vinden om zaken te verwerken of juist in beweging te komen. Individueel of in een groep kan aan een project worden gewerkt, puur voor het plezier, of om tot nieuwe inzichten te komen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s